Útek chovankýň. Dopravná nehoda s ťažkými zraneniami. Dopravná nehoda a hospitalizácia cudzinca.

06.09.2009 Celý región

Útek chovankýň: Levočskí policajti od štvrtkového popoludnia pátrajú po troch chovankyniach, ktoré v uvedený deň ušli z RDM v Spišskom Hrhove, okr. Levoča.
Jedna z nich je 15 ročná Veronika P. s terajším trvalým bydliskom v Spišskom Hrhove, druhá 16 ročná Lucia F. z Kysuckého Nového Mesta a tretia 17 ročná Mária L. , ktorá má tak isto teraz trvalé bydlisko v Sp. Hrhove.
Po všetkých troch je vyhlásené policajné pátranie aj v miestach ich predchádzajúcich bydlísk.

Dopravná nehoda s ťažkými zraneniami
V piatok 4.09.2009 v čase o 09.30 hod. došlo na št. ceste I/79 k
dopravnej nehode medzi jazdnou súpravou zloženou z ťahača a návesu MPZ \"PL\", ktorú riadil 30 ročný vodič z Poľska, osobného auta zn. Opel Astra ktoré riadil 25 ročný vodič z Poľska a poľnohospodárskym pracovným strojom zn. Claas Jaguar 840, ktorý riadil 52 ročný vodič z Parchovan, okr. Vranov.
Vodič jazdil s jazdnou súpravou po št. ceste I/79 za obcou Sečovská Polianka, okr. Vranov n/T smerom k Trebišovu pričom mu počas jazdy na ťahači náhle došlo bez cudzieho zavinenia k poškodeniu palivovej nádrže, z ktorej na mokrú cestu vytekala nafta. Za ním tým istým smerom jazdil Opel, pričom počas prejazdu tiahlej pravotočivej zákruty na ceste s vozidlom dostal šmyk a s týmto prešiel do protismeru a tu prednou časťou vozidla narazil do ľavého predného boku oproti idúceho poľnohospodárskeho stroja. Pri nehode došlo k ľahkému zraneniu vodiča Opla, ktorý utrpel zranenia s dobou liečenia do 7 dní. Ťažko sa zranila jeho 26 ročná spolu jazdkyňa – s dobou liečenia a PN asi 6 týždňov, ktorá je toho času hospitalizovaná na traumatologickom oddelení v NsP Trebišov. Došlo aj k ťažkému zraneniu 27 ročného, ktorý utrpel zranenia s dobou liečenia nad 6 týždňov, taktiež toho času hospitalizovaného v NsP Trebišov. Ľahko sa zranila 26 ročná ďalšia spolu jazdkyňa, jej doba liečenia je približne na 7 dní.
U vodičov policajti nezistili požitie alkoholických nápojov. V súvislosti s touto udalosťou vznikla škoda na sumu 5100. - Eur.
V uvedený deň v čase od 10.30 hod. do 11.28 hod. bola v súvislosti s uvedenou dopravnou nehodou v oboch smeroch uzavretá št. cesta I/79 v smere od obce Sečovská Polianka, okr. Vranov n/T k obci Parchovany, okr. Trebišov s obchádzkou cez obec Stankovce, okr. Vranov nad Topľou. Uzávierka cesty bola riadená dopravnou policajnou hliadkou OR PZ Vranov nad Topľou. Vranovskí dopravní policajti začali trestné stíhanie vo veci pre prečin ublíženia na zdraví.

Dopravná nehoda a hospitalizácia cudzinca:
V piatok 4.9.2009 o 17,00 h na št. ceste I/73, medzi obcami Šarišský Štiavnik a Rakovčík, okres Svidník, došlo k dopravnej nehode nákladného motorového vozidla s návesom, MPZ: PL. Jazdnú súpravu riadil 34 ročný vodič z Blizne, Poľsko. Počas nehody došlo k zraneniu vodiča a to s dobou liečenia najmenej 3 týždne. Muž je hospitalizovaný v NsP vo Svidníku, o čom boli vyrozumení jeho príbuzní. Na vozidle vznikla škoda vo výške 13 000. -EUR. Vozidlo po nehode si zabezpečil jeho majiteľ. Nehodu dokumentujú dopravní policajti vo Svidníku.
 

Vyberte región